Afspraak maken

Tel: 0318 512 548

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Echografie

Toe te passen bij:

Wat is echografie?

Echografie wordt gebruikt als aanvullend onderzoek naast het reguliere onderzoek. Met echografie kan de fysiotherapeut opnamen maken van pezen, spieren, banden, slijmbeurzen, botten en gewrichten. Soms is het lastig bij de behandeling van klacht of blessure om de situatie goed te beoordelen. Door middel van echografie kunnen de fysiotherapeuten van PMI Rembrandt verschillende soorten aandoeningen in beeld brengen. Hierdoor kan de juiste diagnose gesteld worden en kan hierbij de juiste behandeling worden gegeven. Dit zorgt er voor dat uw behandeling bij de fysiotherapeut een stuk efficiënter en sneller kan verlopen. Ook tijdens de behandeling kan echografie gebruikt worden. Het doel is altijd dat u zo snel mogelijk weer klachtenvrij bent.

Welke diagnoses kunnen gesteld worden met echografie?

Met echografie kunnen onder andere de volgende diagnoses gesteld worden:

  • Ontstekingen
  • Rupturen
  • Vochtophopingen
  • Dislocaties
  • Cysten
  • Laesies

Hoe werkt het?

Bij echografie wordt gebruik gemaakt van geluidsgolven, welke door mensen niet gehoord kunnen worden. De beelden zijn een vertaling van weerkaatsing en absorptie van verschillende soorten weefsels. Het interpreteren van de beelden is een kwestie van studie.

Tijdens een echo-onderzoek gaat de fysiotherapeut met een echokop met gel over het lichaamsdeel waar u klachten heeft. Tijdens het echo-onderzoek kan de patiënt actief participeren door aan te geven wanneer en bij welke beweging de klachten toe- of afnemen. De onderzoeker kan dan direct een relatie leggen tussen de klachten en de (bewegende) beelden die hij ziet. Een echografisch onderzoek is niet pijnlijk en niet schadelijk voor je lichaam. Het echo-onderzoek is snel en gemakkelijk en kan zo vaak herhaald worden als het nodig is. Na het onderzoek kan de fysiotherapeut een behandelplan op maat voor u samenstellen. Zo kunt u heel gericht behandeld worden en bent u zo snel mogelijk weer van uw klachten af. 

Echografisch onderzoek laten uitvoeren bij PMI Rembrandt

Tijdens een eerste gesprek kan bepaald worden of uw klachten ook daadwerkelijk met echografisch onderzoek in kaart gebracht kunnen worden. Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact met ons op, fysiotherapie Veenendaal.

Specialisten

Hans Bloo

Mijn naam is Hans Bloo. Ik ben een van de eigenaren van PMI Rembrandt. In 1989 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut, waarna ik direct daaropvolgend de studie bewegingswetenschappen gevolgd heb. Deze studie heb ik afgerond in 1992. Sinds 2002 ben ik ook master sportfysiotherapeut. Binnen onze praktijk ben ik een van de gespecialiseerde sport- en revalidatie fysiotherapeuten. Ik ben door mijn specialisatie in staat om een (geblesseerde) sporter en revalidant te behandelen en te begeleiden vanaf het ontstaan van een blessure tot aan het herstel op het veld of werk. Daarnaast houd ik mij ook bezig met bestuurstaken bij de Nederlandse Vereniging van Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS) als bestuurslid Wetenschap en Scholing, penningmeester van het Academisch Netwerk Eerstelijns Fysiotherapie, bestuurslid en penningmeester van Gezondheidscentrum de Zwaai  en partner van het samenwerkingsverband tussen UTwente, Roessing Research en Development en PMI Rembrandt. Dus al met al een zeer diverse invulling van mijn werkweek!

Maak nu direct een afspraak

Ivo Daanen

Mijn naam is Ivo Daanen. Ik ben sinds 2008 werkzaam bij Paramedisch Instituut Rembrandt, en sinds 2010 een van de praktijkeigenaren. In 1998 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en daarna heb ik aan de Universiteit Utrecht nog een masterstudie fysiotherapiewetenschappen gedaan. Binnen de praktijk houd ik mij veel bezig met echografische diagnostiek en shockwave-therapie, waarvoor ik diverse scholingen heb gevolgd. Tevens ben ik lid van de "shoulder community": een expert group van de Hogeschool Utrecht, met betrekking tot schouderklachten. Het leukste aan mijn werk vind ik het, samen met de patiënt, werken aan herstel en mensen meer inzicht te geven in het functioneren van hun lichaam.

Maak nu direct een afspraak

Hier vindt u ons

Copyright Paramedisch Instituut Rembrandt 2017

Webdesign Veenendaal: Hetworks