Afspraak maken

Tel: 0318 512 548

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Groepsoefentherapie Reuma

Toe te passen bij:

Groepsoefentherapie reuma

Wanneer u een verwijzing voor groepstherapie bij reumatische klachten heeft ontvangen, kunt u zich aanmelden voor ons onderhoudsprogramma. Ook wanneer u in eerste instantie individueel onder behandeling bent geweest, kunt u daaropvolgend doorstromen naar de groepstherapie. Het doel van de therapie is om de algehele conditie te verbeteren waardoor u minder snel beperkt bent of last van uw gewrichten heeft. Om deel te nemen aan de oefentherapie heeft u een verwijzing van de reumatoloog, huisarts of praktijkondersteuner nodig.

Er wordt in groepsverband een individueel programma afgewerkt, dat specifiek op reumatische klachten gericht is. Dit programma is gericht op verbetering van de conditie, kracht en beweeglijkheid en is op uw situatie toegespitst. U leert omgaan met de beperkingen die u heeft en hoe u uw energie het beste kunt inzetten. De training duurt een uur en wordt begeleid door een fysiotherapeut of ervaren sportinstructeur. In de groep zitten maximaal tien personen.

In sommige gevallen is het mogelijk om de groepstraining bij uw zorgverzekeraar te declareren. Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van een abonnementsvorm voor groepstherapie. Uw fysiotherapeut en de assistentes kunnen u meer informatie verstrekken over welke mogelijkheden voor u gelden.

 

Specialisten

Ivo Daanen

Mijn naam is Ivo Daanen. Ik ben sinds 2008 werkzaam bij Paramedisch Instituut Rembrandt, en sinds 2010 een van de praktijkeigenaren. In 1998 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en daarna heb ik aan de Universiteit Utrecht nog een masterstudie fysiotherapiewetenschappen gedaan. Binnen de praktijk houd ik mij veel bezig met echografische diagnostiek en shockwave-therapie, waarvoor ik diverse scholingen heb gevolgd. Tevens ben ik lid van de "shoulder community": een expert group van de Hogeschool Utrecht, met betrekking tot schouderklachten. Het leukste aan mijn werk vind ik het, samen met de patiënt, werken aan herstel en mensen meer inzicht te geven in het functioneren van hun lichaam.

Maak nu direct een afspraak

Charlotte Groeneveld

Charlotte Groeneveld

cgroeneveld@pmirembrandt.nl

Ik ben Charlotte Groeneveld en in 2008 afgestudeerd als fysiotherapeut. Sinds mijn eindstage  ben ik werkzaam bij paramedisch instituut Rembrandt. In de tussentijd heb ik nascholing gevolgd voor reumazorg en kaakfysiotherapie. In 2013 heb ik mijn mastertitel manuele therapie gehaald. Daarnaast heb ik in 2015 de masteropleiding voor orofaciale fysiotherapie afgerond. Naast mijn werk in de praktijk begeleid ik wedstrijdzwemmers op het gebied van blessurepreventie en krachttraining. Het leuke aan mijn werk vind ik de afwisseling van verschillende aandachtsgebieden. Ik zie veel patiënten met klachten in de  bovenrug, nek, hals en kaak. Maar ik begeleid ook reumagroepen, sporters, patiënten met uitgebreide problematiek en revalidatietrajecten. Het mooie aan dit vak is dat je nooit uitgeleerd raakt en altijd weer nieuwe invalshoeken kan ontdekken.

Maak nu direct een afspraak

Hier vindt u ons

Copyright Paramedisch Instituut Rembrandt 2017

Webdesign Veenendaal: Hetworks