Afspraak maken

Tel: 0318 512 548

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Looptraining etalagebenen (claudicatio intermittens)

Looptraining

Claudicatio intermittens, oftewel etalagebenen, is een aandoening aan de slagaders in de benen.
Als gevolg van aderverkalking zijn de slagaders in de benen vernauwd waardoor er onvoldoende zuurstof naar de benen vervoerd kan worden. Dit heeft tot gevolg dat men pijn in de benen krijgt tijdens lopen en wanneer men stil gaat staan (naar een etalage kijkt) deze pijn wegtrekt.
Om de pijn in de benen tijdens activiteiten (met name lopen) te verminderen wordt er gesuperviseerde looptraining gegeven.
De looptraining heeft als belangrijkste doelen de loopafstand vergroten en een leefstijlverandering bewerkstelligen, waardoor de kwaliteit van leven zal verbeteren.
De training is opgezet vanuit claudicationet, een landelijk netwerk wat patiënten, vaatchirurgen, huisartsen en fysiotherapeuten met elkaar in contact brengt.

Patiëntenfolder Etalagebenen Lopen

Presentatie t.b.v. voorlichting patiënten

Specialisten

Sander van de Hoef

Sander van de Hoef

svdhoef@pmirembrandt.nl

Ik ben Sander van de Hoef,  en sinds 2012 werk ik bij Paramedisch Instituut Rembrandt. In 2012 heb ik de opleiding fysiotherapie afgerond aan de Hogeschool van Utrecht. Daarna ben ik door gaan studeren aan de Universiteit Utrecht waar ik de Masteropleiding Klinische Gezondheidswetenschappen, richting Fysiotherapiewetenschap heb afgerond in 2014. Tijdens deze opleiding heb ik me speciaal verdiept in de inspanningsfysiologie. Bij PMI Rembrandt werk ik als algemeen fysiotherapeut en behandel ik met name sporters en mensen met hart- en vaatproblemen. Als onderdeel van mijn werkzaamheden bij PMI Rembrandt verzorg ik de fysiotherapeutische zorg bij de voetbalverenigingen GVVV en de Merino’s.

Maak nu direct een afspraak

Henriette de Kleuver

Henriette de Kleuver

hdekleuver@pmirembrandt.nl

Mijn naam is Henriette de Kleuver. Binnen dit bedrijf ben ik begonnen als sportinstructeur en daarnaast volgde ik de opleiding tot fysiotherapeut aan Thim van der Laan in Nieuwegein. Tijdens mijn afstuderen werd mij gevraagd binnen PMI stage te lopen. Dit resulteerde in een dienstverband toen ik mijn studie in Juni 2016 had afgerond. Bij PMI werk ik als algemeen fysiotherapeut en richt ik mij met name op mensen met vaatproblematiek. Als onderdeel van mijn werkzaamheden bij PMI verzorg ik ook de fysiotherapie Ede bij NedSpine, de rugkliniek.

Maak nu direct een afspraak

Hier vindt u ons

Copyright Paramedisch Instituut Rembrandt 2017

Webdesign Veenendaal: Hetworks