Afspraak maken

Tel: 0318 512 548

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zwangerschapssporten

Toe te passen bij:

Zwanger en sporten

Zwanger zijn en sporten, een combinatie die misschien niet voor iedereen direct logisch klinkt. Als een vrouw zwanger is verandert er natuurlijk veel in haar lichaam. Bij PMI Rembrandt is sporten tijdens zwangerschap mogelijk. Sporten tijdens de zwangerschap kan lastig zijn. De fysiotherapeut, Gerlinda van Es, van PMI Rembrandt begeleidt u hierbij zodat de combinatie van zwanger zijn en sporten u gemakkelijk afgaat. Sporten tijdens de zwangerschap is namelijk erg belangrijk en brengt vele voordelen met zich mee.

Wat zijn de voordelen van sporten tijdens de zwangerschap?

Sporten tijdens de zwangerschap heeft voordelen voor zowel de moeder als het kind. Sporten tijdens de zwangerschap helpt u om klachten te voorkomen. Een zwangere vrouw die sport zit vaak lekkerder in haar vel. Daarnaast verlaagt het de kans op een gecompliceerde bevalling en gaat de bevalling vaak zelf gemakkelijker. Vrouwen die sporten tijdens de zwangerschap hebben minder vaak een keizersnede dan vrouwen die niet sporten tijdens de zwangerschap. Ook hebben vrouwen die sporten tijdens de zwangerschap vaak een minder lange bevalling in vergelijking met vrouwen die niet sporten tijdens de zwangerschap. 

Tijdens de zwangerschap hebben veel vrouwen last van stress of stemmingswisselingen. Sporten tijdens de zwangerschap zorgt er voor dat u beter slaapt en vaak minder last hebt van stress. Sporten tijdens de zwangerschap vermindert tevens de kans op postnatale depressie. De voordelen van sporten tijdens zwangerschap op een rij: 

  • Minder klachten
  • Zwangere vrouw zit lekkerder in haar vel
  • Bevalling gaat vaak gemakkelijker
  • Zwangere vrouw slaapt beter
  • Minder last van stress

Na de bevalling

Ook na de bevalling heeft sporten tijdens de zwangerschap zijn voordelen. Hoe beter uw lichaam in vorm is tijdens de zwangerschap, hoe sneller u weer in vorm bent na de zwangerschap.

Sporten tijdens zwangerschap bij PMI Rembrandt

Bij PMI Rembrandt begeleiden onze specialisten vrouwen tijdens hun zwangerschap. Bij PMI Rembrandt in Veenendaal kunnen zwangere vrouwen komen sporten, zodat zij voordeel hebben van alle goede dingen die sporten tijdens zwangerschap met zich meebrengt. Sporten tijdens zwangerschap bij PMI Rembrandt is veilig en verantwoord. Maak direct een afspraak met één van onze specialisten van fysiotherapie Veenendaal.

 

 

Specialisten

Gerlinda van Es-Wolswinkel

Gerlinda van Es-Wolswinkel

gerlinda@pmirembrandt.nl

Mijn naam is Gerlinda van Es-Wolswinkel. Vanaf 2011 ben ik werkzaam bij PMI Rembrandt. Dit doe ik met heel veel plezier. In 2002 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en sinds 2009 ben ik ook master manueel therapeut. Deze studie heeft mij een extra verdieping in het vak gegeven, waar ik iedere dag nog plezier van heb. Verder heb ik de cursus dry needling gedaan. Dit blijkt erg toepasbaar in de praktijk, omdat hier weer een andere patiëntgroep mee geholpen kan worden. Tot slot geef ik elke week sportles aan zwangere- en pas bevallen dames. Om deze patiëntengroep beter te kunnen begeleiden, heb ik nog een extra cursus over rug/bekkenklachten gedaan. Het is een ontzettend leuke doelgroep om mee te werken, omdat de zwangerschap een heel bijzondere periode in iemands leven is, waarbij je als fysiotherapeut betrokken wordt. Wanneer vrouwen zwangerschapsklachten hebben is het fijn dat ik ze daarmee kan helpen.

Maak nu direct een afspraak

Hier vindt u ons

Copyright Paramedisch Instituut Rembrandt 2017

Webdesign Veenendaal: Hetworks