Waar heeft u klachten?

Selecteer een pijn locatie door met de muis over het lichaam te bewegen.

PMI Rembrandt lichaam
PMI Rembrandt lichaam

Pijn in de knie

Pijn in de knie? Wandelen, strekken, buigen, zitten en opstaan. Bij bijna iedere beweging die u dagelijks maakt, gebruikt uw de knieën. Knieklachten kunnen dus ook makkelijk ontstaan. En die kunnen hevig zijn, omdat uw knie bijna nooit rust krijgt. Heeft u pijn in de knie of wilt u werken aan herstel van een knieblessure? Klop voor deskundige begeleiding gerust bij ons aan.

Wat is de ernst van pijn in de knie?

Een ongecontroleerde beweging tijdens het sporten, een botsing of een lelijke val. Daardoor ontstaan knieblessures, die het gewricht beschadigen. Een band in de knie of de meniscus kan beschadigd raken, met ernstige beweegproblemen als mogelijk gevolg. Dat wilt u natuurlijk graag voorkomen. Om die reden is het goed als u de klachten deelt met een fysiotherapeut. Hij of zij kan de ernst van uw knieklachten daadwerkelijk vaststellen.

Oorzaken van pijn in de knie

Hoe ernstig is de pijn in de knie? We hebben ze enkele oorzaken hieronder voor u opgesomd:

 • overbelasting met spierpijn als gevolg
 • voetbalknie (ingescheurde meniscus)
 • knie zit op slot (kraakbeenproblemen)
 • slijmbeursontsteking
 • beschadiging van de binnenste, buitenste of kruisbanden
 • kneuzing
 • verdraaiing of verrekking
 • beknelde zenuwen
 • reumatische klachten
 • ouderdom
 • gebroken knie
 • patellaluxatie

De plek van de knie in het lichaam

De knie verbindt het grote bot (femur) van het bovenbeen met het scheenbeen en kuitbeen, die tot deel uitmaken van het onderbeen. Om deze botten op elkaar aan te sluiten bestaat het kniegewricht uit verschillende banden en twee meniscussen, een binnen- en een buitenmeniscus. De banden zijn gemaakt van kraakbeen. De meniscus is belangrijk voor de sturing van de benen en absorptie van de schokken, die u maakt tijdens het lopen. Aan de voorkant van de knie zit de knieschijf, die we ook wel patella noemen.

De knie zit ‘ingekapseld’, waardoor de verbinding tussen het boven- en onderbeen geen gevaar loopt. De botten worden dus bijeengehouden door het kniekapsel en versterkt door een binnen- en buitenband. Ook de kruisbanden hebben deze functie. De kruisbeen zit centraal in de knie.

Ik heb pijn in de knie. Bij wie moet ik zijn?

Het is belangrijk dat knieklachten gezien worden door een fysiotherapeut. Een juiste diagnose is van het grootste belang. Voor zowel het vaststellen van de ernst van uw klachten als het revalideren kunt u een beroep op ons doen. Diverse fysiotherapeuten van PMI Rembrandt zijn gespecialiseerd in knieproblemen. Zij helpen u met uw herstel. U kunt op de pagina van algemene fysiotherapie meer informatie lezen over de behandeling. Heeft u last van reuma? Op de pagina groepsoefentherapie reuma leest u meer informatie over deze behandeling. 

 

Onze specialisten

Sander van de Hoef

Sander van de Hoef

Ik ben Sander van de Hoef,  en sinds 2012 werk ik bij Paramedisch Instituut Rembrandt. In 2012 heb ik de opleiding fysiotherapie afgerond aan de Hogeschool van Utrecht. Daarna ben ik door gaan studeren aan de Universiteit Utrecht waar ik de Masteropleiding Klinische Gezondheidswetenschappen, richting Fysiotherapiewetenschap heb afgerond in 2014. Tijdens deze opleiding heb ik me speciaal verdiept in de inspanningsfysiologie. Bij PMI Rembrandt werk ik als algemeen fysiotherapeut en behandel ik met name sporters en mensen met hart- en vaatproblemen. Als onderdeel van mijn werkzaamheden bij PMI Rembrandt verzorg ik de fysiotherapeutische zorg bij de voetbalverenigingen GVVV en de Merino’s.

Lees meer

Ivo Daanen

Ivo Daanen

Shockwave therapie,  Algemene fysiotherapie, 

Mijn naam is Ivo Daanen. Ik ben sinds 2008 werkzaam bij Paramedisch Instituut Rembrandt, en sinds 2010 een van de praktijkeigenaren. In 1998 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en daarna heb ik aan de Universiteit Utrecht nog een masterstudie fysiotherapiewetenschappen gedaan. Binnen de praktijk houd ik mij veel bezig met echografische diagnostiek en shockwave-therapie, waarvoor ik diverse scholingen heb gevolgd. Tevens ben ik lid van de "shoulder community": een expert group van de Hogeschool Utrecht, met betrekking tot schouderklachten. Het leukste aan mijn werk vind ik het, samen met de patiënt, werken aan herstel en mensen meer inzicht te geven in het functioneren van hun lichaam.

Lees meer

Daan Gelsing

Daan Gelsing

Mijn naam is Daan Gelsing en ik ben afgestudeerd in 2011 aan de Hogeschool van Utrecht. Tijdens mijn bachelorstudie tot fysiotherapeut heb ik mijzelf gespecialiseerd in schouderrevalidatie en heb ik praktijkervaring opgedaan op de traumatologieafdeling in het UMC Utrecht en Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP)  te Arnhem. Direct na mijn bachelorstudie ben ik gestart met de masteropleiding musculoskeletale revalidatie in Nijmegen.  Door mijn affiniteit met sport heb ik mijzelf tijdens deze master verdiept in de manuele therapie zodat ik een mooie combinatie heb ontwikkeld van sportrevaldiatie en manuele therapie. Dit heb ik verder uitgebreid en verdiept met stages tijdens de master bij  Topsupport medisch sportgezondheidscentrum in Eindhoven en wederom Sport Medisch Centrum Papendal. In 2015 heb ik deze studie afgerond en ben ik Manueel therapeut.

Lees meer

Hier vindt u ons

Copyright Paramedisch Instituut Rembrandt 2017

Webdesign Veenendaal: Hetworks