Waar heeft u klachten?

Selecteer een pijn locatie door met de muis over het lichaam te bewegen.

PMI Rembrandt lichaam
PMI Rembrandt lichaam

Over ons

Over ons

Paramedisch Instituut Rembrandt is in 2000 opgericht als fysiotherapiepraktijk op de Rembrandtlaan in Veenendaal. In de jaren die daarop volgden, is de praktijk tot bloei gekomen en gegroeid tot zijn huidige formaat.

Momenteel heeft Paramedisch Instituut Rembrandt twee locaties: een op de Synagogestraat, en een op de Kerkewijk. Er zijn elf fysiotherapeuten werkzaam, met veelal hun eigen specialisatie binnen de fysiotherapie, zoals manuele therapie. Daarnaast begeleiden wij in de praktijk geregeld stagiairs van de opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht.

De praktijk heeft diverse samenwerkingsverbanden met bijvoorbeeld Gezondheidscentrum de Zwaai in Veenendaal en Roessingh Research and Development in Enschede.

Paramedisch Instituut Rembrandt waardeert uw oordeel over de, door ons verleende, fysiotherapeutische behandelingen. Daarom maken wij gebruik van tevredenheidsonderzoeken onder onze patiënten. Op deze manier proberen wij onze service constant te evalueren en te verbeteren.

Onze specialisten

Bas van Silfhout

bvsilfhout@pmirembrandt.nl

Mijn naam is Bas van Silfhout en ik ben sinds 2017 werkzaam bij Paramedisch Instituut Rembrandt. Ik werk op beide locaties in Veenendaal.

In 2010 ben ik afgestudeerd aan Thim van der Laan in Nieuwegein als algemeen fysiotherapeut. Op dit moment zit ik in de afrondende fase van de master Geriatrie, dit richt zich op 70 plussers. Ik doe mijn werk met ouderen met veel plezier en passie. Deze doelgroep heeft mijn speciale interesse omdat deze soms erg kwetsbare ouderen veel meer en veel beter kunnen dan wat over het algemeen wordt aangenomen, actief ouder worden is toch het mooiste wat er is?

Daarnaast heb ik in de afgelopen 4 jaar verschillende cursussen gevolgd, met als hoogtepunt de cursus Mobilizing Awareness ©. Dit concept baseert zich op het natuurlijk en efficiënt bewegen tijdens en na een blessure, ook al is deze al jaren geleden.

Lees meer

Charlotte Groeneveld

cgroeneveld@pmirembrandt.nl

Ik ben Charlotte Groeneveld en in 2008 afgestudeerd als fysiotherapeut. Sinds mijn eindstage  ben ik werkzaam bij paramedisch instituut Rembrandt.

In de tussentijd heb ik nascholing gevolgd voor reumazorg en kaakfysiotherapie. In 2013 heb ik mijn mastertitel manuele therapie gehaald. Daarnaast heb ik in 2015 de masteropleiding voor orofaciale fysiotherapie afgerond. Naast mijn werk in de praktijk begeleid ik wedstrijdzwemmers op het gebied van blessurepreventie en krachttraining.

Het leuke aan mijn werk vind ik de afwisseling van verschillende aandachtsgebieden. Ik zie veel patiënten met klachten in de  bovenrug, nek, hals en kaak. Maar ik begeleid ook reumagroepen, sporters, patiënten met uitgebreide problematiek en revalidatietrajecten.

Het mooie aan dit vak is dat je nooit uitgeleerd raakt en altijd weer nieuwe invalshoeken kan ontdekken.

Lees meer

Mijn naam is Daan Gelsing en ik ben afgestudeerd in 2011 aan de Hogeschool van Utrecht.

Tijdens mijn bachelorstudie tot fysiotherapeut heb ik mijzelf gespecialiseerd in schouderrevalidatie en heb ik praktijkervaring opgedaan op de traumatologieafdeling in het UMC Utrecht en Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP)  te Arnhem. Direct na mijn bachelorstudie ben ik gestart met de masteropleiding musculoskeletale revalidatie in Nijmegen.  Door mijn affiniteit met sport heb ik mijzelf tijdens deze master verdiept in de manuele therapie zodat ik een mooie combinatie heb ontwikkeld van sportrevaldiatie en manuele therapie. Dit heb ik verder uitgebreid en verdiept met stages tijdens de master bij  Topsupport medisch sportgezondheidscentrum in Eindhoven en wederom Sport Medisch Centrum Papendal.

In 2015 heb ik deze studie afgerond en ben ik Manueel therapeut.

Lees meer

Francis Vernooij

fvernooij@pmirembrandt.nl

Mijn naam is Francis Vernooij. Sinds februari 2016 ben ik werkzaam bij Paramedisch Instituut Rembrandt. In 2008 heb ik de opleiding fysiotherapie afgerond aan de Hogeschool van Utrecht. In de praktijk houd ik mij voornamelijk bezig met de kwetsbare ouderen. Ik vind het belangrijk en erg leuk om deze doelgroep te begeleiden in het dagelijks leven om ze zolang mogelijk actief en zelfstandig te houden. Het blijven wonen in de vertrouwde thuissituatie vind ik een belangrijk onderdeel. Ik heb de afgelopen jaren veel samengewerkt met de buurtzorg, om een zo goed mogelijk behandelplan neer te kunnen zetten waar we met elkaar aan kunnen werken waarbij de patiënt centraal staat.  Om mijn kennis te verbreden en me te kunnen specialiseren ga ik in september starten met de opleiding geriatriefysiotherapeut.

Lees meer

Gerlinda van Es-Wolswinkel

gerlinda@pmirembrandt.nl

Mijn naam is Gerlinda van Es-Wolswinkel. Vanaf 2011 ben ik werkzaam bij PMI Rembrandt. Dit doe ik met heel veel plezier.

In 2002 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en sinds 2009 ben ik ook master manueel therapeut. Deze studie heeft mij een extra verdieping in het vak gegeven, waar ik iedere dag nog plezier van heb.

Verder heb ik de cursus dry needling gedaan. Dit blijkt erg toepasbaar in de praktijk, omdat hier weer een andere patiëntgroep mee geholpen kan worden.

Tot slot geef ik elke week sportles aan zwangere- en pas bevallen dames. Om deze patiëntengroep beter te kunnen begeleiden, heb ik nog een extra cursus over rug/bekkenklachten gedaan. Het is een ontzettend leuke doelgroep om mee te werken, omdat de zwangerschap een heel bijzondere periode in iemands leven is, waarbij je als fysiotherapeut betrokken wordt. Wanneer vrouwen zwangerschapsklachten hebben is het fijn dat ik ze daarmee kan helpen.

Lees meer

Mijn naam is Hans Bloo. Ik ben een van de eigenaren van PMI Rembrandt.

In 1989 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut, waarna ik direct daaropvolgend de studie bewegingswetenschappen gevolgd heb. Deze studie heb ik afgerond in 1992. Sinds 2002 ben ik ook master sportfysiotherapeut.

Binnen onze praktijk ben ik een van de gespecialiseerde sport- en revalidatie fysiotherapeuten. Ik ben door mijn specialisatie in staat om een (geblesseerde) sporter en revalidant te behandelen en te begeleiden vanaf het ontstaan van een blessure tot aan het herstel op het veld of werk.

Daarnaast houd ik mij ook bezig met bestuurstaken bij de Nederlandse Vereniging van Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS) als bestuurslid Wetenschap en Scholing, penningmeester van het Academisch Netwerk Eerstelijns Fysiotherapie, bestuurslid en penningmeester van Gezondheidscentrum de Zwaai  en partner van het samenwerkingsverband tussen UTwente, Roessing Research en Development en PMI Rembrandt.

Dus al met al een zeer diverse invulling van mijn werkweek!

Lees meer

Henriette de Kleuver

hdekleuver@pmirembrandt.nl

Mijn naam is Henriette de Kleuver. Binnen dit bedrijf ben ik begonnen als sportinstructeur en daarnaast volgde ik de opleiding tot fysiotherapeut aan Thim van der Laan in Nieuwegein. Tijdens mijn afstuderen werd mij gevraagd binnen PMI stage te lopen. Dit resulteerde in een dienstverband toen ik mijn studie in Juni 2016 had afgerond. Bij PMI werk ik als algemeen fysiotherapeut en richt ik mij met name op mensen met vaatproblematiek. Als onderdeel van mijn werkzaamheden bij PMI verzorg ik ook de fysiotherapie Ede bij NedSpine, de rugkliniek.

Lees meer

Mijn naam is Inge Willemse. Ik ben sinds 2011 werkzaam bij Paramedisch Instituut Rembrandt. De locatie op de Synagogestraat is mijn voornaamste werkplek. U kunt mij daar vinden achter de balie waar ik de telefoon beantwoord en nog diverse andere ondersteunende taken heb.

Ik doe mijn werk met veel plezier : ik heb deels te maken met een hoop administratie, maar ook het contact met de mensen die hier op het gezondheidscentrum komen, spreekt mij erg aan.

Tot ziens op de Synagogestraat!

Lees meer

Mijn naam is Ivo Daanen. Ik ben sinds 2008 werkzaam bij Paramedisch Instituut Rembrandt, en sinds 2010 een van de praktijkeigenaren.

In 1998 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en daarna heb ik aan de Universiteit Utrecht nog een masterstudie fysiotherapiewetenschappen gedaan. Binnen de praktijk houd ik mij veel bezig met echografische diagnostiek en shockwave-therapie, waarvoor ik diverse scholingen heb gevolgd. Tevens ben ik lid van de “shoulder community”: een expert group van de Hogeschool Utrecht, met betrekking tot schouderklachten.

Het leukste aan mijn werk vind ik het, samen met de patiënt, werken aan herstel en mensen meer inzicht te geven in het functioneren van hun lichaam.

Lees meer

Jose van Leeuwen

jvleeuwen@pmirembrandt.nl

Mijn naam is José van Leeuwen en ik werk sinds 2008 bij PMI Rembrandt.

Ik ondersteun Hans, Ivo en Steven in de organisatie van de praktijk en ben verantwoordelijk voor personeelszaken. U komt mij vooral tegen op de locatie op de Kerkewijk, waar mijn vaste werkplek is. Samen met mijn collega Wendy voer ik ook baliewerkzaamheden uit, zoals het maken van afspraken.

De variatie in mijn werkzaamheden, het enthousiaste team van collega’s en het persoonlijke contact met patiënten maken dat het werk bij PMI Rembrandt nooit saai is. Er is altijd wat te doen en iedere dag is weer een verrassing.

Lees meer

Marieke Bloo-van der Meer

mbloo@pmirembrandt.nl

Ik ben Marieke Bloo-van der Meer , en ik werk bij PMI Rembrandt sinds 2000. Ik ben gespecialiseerd in orofaciale fysiotherapie , ook wel kaakfysiotherapie genoemd.

Ik ben opgeleid in het onderzoeken en behandelen van mensen met klachten van kaak- en aangezichtsspieren , het kaakgewricht , hoofdpijn, tandheelkundige aspecten, zenuwaandoeningen, en kanker in hoofd-hals gebied. Ik kan u adviseren en begeleiden bij pijn en andere klachten in de hoofd-hals-nek regio, die vaak veroorzaakt worden door overbelasting van de kaakspieren en het kauwstelsel. Het verminderen van -vaak langbestaande- pijnklachten aan het hoofd, vind ik een heel mooi aspect van mijn werk. In maart van dit jaar heb ik de opleiding Dry Needling Orofaciaal afgerond.

Door veel samen te werken met andere specialisten zoals een tandarts- gnatoloog , kaakchirurg, KNO- arts, orthodontist, tandarts en huisarts probeer ik de zorg rondom de patiënt optimaal te organiseren

Mijn werkdagen zijn van maandag tot en met donderdag. Voor een intake- en instructiegesprek reserveer ik ongeveer drie kwartier.

Lees meer

Marthijn van Leijenhorst

mvleijenhorst@pmirembrandt.nl

Ik ben Marthijn van Leijenhorst en sinds 2016 werkzaam bij PMI Rembrandt.

Na mijn afstuderen als fysiotherapeut heb ik, naast mijn dagelijkse werk binnen de fysiotherapiepraktijk, mijn kennis verder verdiept door in 2010 af te studeren als manueel therapeut. Daarnaast ben ik sinds 2015 afgestudeerd als orofaciaal therapeut.

Als manueel en orofaciaal therapeut kom ik verschillende patiëntgroepen en bijbehorende klachten tegen. Van (pijn) klachten in het hoofd, hals en kaakgebied tot klachten gerelateerd aan de wervelkolom. Patiënten inzicht geven in de oorzaken van hun klachten en samen het herstel traject oppakken maakt mijn werk leuk en afwisselend. Elke klacht en patiënt vergt zijn eigen aanpak, en motiveert om steeds weer verder te verdiepen en verbreden binnen het vakgebied.

Lees meer

Niels van der Schee

nvdschee@pmirembrandt.nl

Mijn naam is Niels van der Schee en vanaf 2016 werk ik met veel plezier bij PMI Rembrandt. Binnen de praktijk richt ik mij op de fysiotherapie en de manuele therapie en ben ik daarnaast het aanspreekpunt van onze locatie in Amerongen. In 2006 studeerde ik af als docent bewegingsonderwijs en in 2010 als fysiotherapeut. Na deze twee banen jarenlang gecombineerd te hebben maakte ik in 2014 de keuze voor fysiotherapie en startte ik met de Masteropleiding Manuele Therapie . De afgelopen jaren heb ik verschillende cursussen gevolgd op het gebied van sport- en rugrevalidatie en heb ik binnen het onderwijs veel ervaring opgedaan met mensen met een verstandelijke beperking. Binnen de praktijk zie ik veel uiteenlopende klachten en ben ik daarnaast een van de therapeuten die ingezet wordt bij Nedspine Ede waar wij mensen begeleiden in de eerste fase van hun herstel na een operatie. Elke patiënt is verschillend en daarbij elke klacht uniek. Het op zoek gaan naar de oorzaak van de klacht om vervolgens samen met de patiënt tot een oplossing komen maakt dit vak voor mij  zo mooi en uitdagend

Lees meer

Patricia van As

pvas@pmirembrandt.nl

Ik ben Patricia van As. Van oorsprong ben ik medisch secretaresse, maar nu alweer sinds 2011 met veel plezier aan het werk bij Paramedisch Instituut Rembrandt als receptioniste.

Bij mij kunt u onder andere terecht om een afspraak te plannen bij één van onze fysiotherapeuten. Ook kan het zijn dat u mij aan de lijn krijgt wanneer u belt naar onze praktijk. Ik vind het belangrijk dat u zich welkom voelt in onze praktijk en hoop aan dit gevoel bij te dragen

Lees meer

Roel Heestermans

rheestermans@pmirembrandt.nl

Ik ben Roel Heestermans en in 2009 afgestudeerd als fysiotherapeut. Sinds mijn eindstage  ben ik werkzaam bij Paramedisch Instituut Rembrandt. In 2016 heb ik mijn masterstudie sportfysiotherapie afgerond.

In de tussentijd heb ik nascholing gevolgd voor bewegingsanalyse en dry needling. Naast mijn werk in de praktijk begeleid ik waterpoloërs van het Nederlands team onder de 19 en de waterpoloërs bij Polar Bears  op het gebied van blessurepreventie en krachttraining.  Ik ben zelf ook waterpoloër bij Polar Bears Heren 1.

Wat ik leuk vind aan mijn werk als fysiotherapeut is om met mensen te werken en samen naar de oplossing te zoeken voor hun klachten. Ik zie veel patiënten met klachten aan de ledematen, bijvoorbeeld: knie, elleboog en heup.

De fysiotherapie is een dynamisch vak, waarbij de uitdaging als fysiotherapeut ligt in het up-to-date houden van kennis en vaardigheden. Het houd je scherp en alert om de patiënten zo goed mogelijk te begeleiden.

Lees meer

Sander van de Hoef

svdhoef@pmirembrandt.nl

Ik ben Sander van de Hoef,  en sinds 2012 werk ik bij Paramedisch Instituut Rembrandt.

In 2012 heb ik de opleiding fysiotherapie afgerond aan de Hogeschool van Utrecht. Daarna ben ik door gaan studeren aan de Universiteit Utrecht waar ik de Masteropleiding Klinische Gezondheidswetenschappen, richting Fysiotherapiewetenschap heb afgerond in 2014.
Tijdens deze opleiding heb ik me speciaal verdiept in de inspanningsfysiologie.

Bij PMI Rembrandt werk ik als algemeen fysiotherapeut en behandel ik met name sporters en mensen met hart- en vaatproblemen. Als onderdeel van mijn werkzaamheden bij PMI Rembrandt verzorg ik de fysiotherapeutische zorg bij de voetbalverenigingen GVVV en de Merino’s.

Lees meer

Steven van der Pauw

svdpauw@pmirembrandt.nl

Mijn naam is Steven van der Pauw. Wat in 2005 begon met een periode van invallen op de praktijk, heeft in 2010 geresulteerd in het worden van mede-eigenaar van Paramedisch Instituut Rembrandt.

Binnen de praktijk houd ik me, gezien mijn specialisatie manuele therapie, vooral bezig met het behandelen van mensen met klachten aan de wervelkolom. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen met longklachten (COPD) en ben ik één van de therapeuten van onze praktijk, die de fysiotherapie Ede op kliniek NedSpine verzorgt.

Omdat ik met verschillende patiëntengroepen in aanraking kom en ik als fysiotherapeut vaak lichamelijk actief bezig ben, is iedere dag anders. Dat maakt mijn werk zo leuk en afwisselend.

Lees meer

Wendy van der Zwan

wvdzwan@pmirembrandt.nl

Ik ben Wendy van der Zwan en werk sinds juli 2009 bij PMI Rembrandt.

Ik  ben verantwoordelijk voor de financiële administratie. Mijn werkzaamheden bestaan o.a. uit het declareren van de fysiotherapiebehandelingen bij de zorgverzekeringen en patiënten, de boekhouding, maar ook baliewerkzaamheden , zoals het maken van afspraken .

Deze verschillende taken maken het werk  afwisselend en erg leuk.

Lees meer

Hier vindt u ons

Copyright Paramedisch Instituut Rembrandt 2017

Webdesign Veenendaal: Hetworks