Afspraak maken

Tel: 0318 512 548

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Fysiotherapie voor ouderen

Wat is fysiotherapie voor ouderen?

Bij het ouder worden, treden er een aantal veranderingen op in het menselijk lichaam, onder andere bij het bewegen. Bewegen wordt lastiger en het uitvoeren van activiteiten gaat moeilijker. De spierkracht, coördinatie en mobiliteit van de gewrichten nemen af, met als mogelijk gevolg pijnlijke spieren, stijfheid en problemen met dagelijkse bezigheden. De fysiotherapeut voor ouderen heeft hier specifieke kennis van en houdt hier tijdens de behandeling dan ook rekening mee.

Ouderen fysiotherapie: veel voorkomende klachten

De veel voorkomende lichamelijke klachten bij ouderen zijn als volgt:

  • Verminderde algehele conditie
  • Pijn in gewrichten en spieren
  • Moeilijkheden met lopen
  • Problemen met alledaagse handelingen zoals opstaan, aankleden en traplopen
  • Minder spierkracht na een operatie, zoals een nieuwe heup of knie
  • Ziekte van Parkinson
  • Klachten na een herseninfarct
  • Artrose

Wat doen onze fysiotherapeuten voor ouderen?

Tijdens de behandeling wordt met name gekeken naar het functionele dagelijks leven. We kijken niet alleen naar bijvoorbeeld uw pijnlijke heup, we kijken ook naar activiteiten zoals lopen, staan, zitten en het uit bed komen. De therapie is vooral gericht op het verbeteren van mobiliteit en zelfstandigheid. Ook wordt er gekeken naar het gebruik van hulpmiddelen zoals een rollator. Er is overleg met andere disciplines zoals de verzorgende en de huisarts.

De fysiotherapeut voor ouderen werkt aan de hand van speciale kennis over ouderen en de ziekten die veelal voorkomen bij ouderen. De therapie bestaat veelal uit oefentherapie. Naast oefentherapie voor de ouderen zelf, kan de fysiotherapeut voor ouderen ook gezinsleden of mantelzorgers adviseren en begeleiden. Hierbij geeft de therapeut van fysiotherapie Veenendaal inzicht de toekomst en de behandeling. Tevens geeft de therapeut advies met betrekking tot de dagelijkse handelingen en eventuele hulpmiddelen.

PMI Rembrandt: gespecialiseerd in fysiotherapie voor ouderen

 

 

Specialisten

Francis Vernooij

Francis Vernooij

fvernooij@pmirembrandt.nl

Mijn naam is Francis Vernooij. Sinds februari 2016 ben ik werkzaam bij Paramedisch Instituut Rembrandt. In 2008 heb ik de opleiding fysiotherapie afgerond aan de Hogeschool van Utrecht. In de praktijk houd ik mij voornamelijk bezig met de kwetsbare ouderen. Ik vind het belangrijk en erg leuk om deze doelgroep te begeleiden in het dagelijks leven om ze zolang mogelijk actief en zelfstandig te houden. Het blijven wonen in de vertrouwde thuissituatie vind ik een belangrijk onderdeel. Ik heb de afgelopen jaren veel samengewerkt met de buurtzorg, om een zo goed mogelijk behandelplan neer te kunnen zetten waar we met elkaar aan kunnen werken waarbij de patiënt centraal staat.  Om mijn kennis te verbreden en me te kunnen specialiseren ga ik in september starten met de opleiding geriatriefysiotherapeut.

Maak nu direct een afspraak

Bas van Silfhout

Bas van Silfhout

bvsilfhout@pmirembrandt.nl

Mijn naam is Bas van Silfhout en ik ben sinds 2017 werkzaam bij Paramedisch Instituut Rembrandt. Ik werk op beide locaties in Veenendaal. In 2010 ben ik afgestudeerd aan Thim van der Laan in Nieuwegein als algemeen fysiotherapeut. Op dit moment zit ik in de afrondende fase van de master Geriatrie, dit richt zich op 70 plussers. Ik doe mijn werk met ouderen met veel plezier en passie. Deze doelgroep heeft mijn speciale interesse omdat deze soms erg kwetsbare ouderen veel meer en veel beter kunnen dan wat over het algemeen wordt aangenomen, actief ouder worden is toch het mooiste wat er is? Daarnaast heb ik in de afgelopen 4 jaar verschillende cursussen gevolgd, met als hoogtepunt de cursus Mobilizing Awareness ©. Dit concept baseert zich op het natuurlijk en efficiënt bewegen tijdens en na een blessure, ook al is deze al jaren geleden.

Maak nu direct een afspraak

Hier vindt u ons

Copyright Paramedisch Instituut Rembrandt 2017

Webdesign Veenendaal: Hetworks