Afspraak maken

Tel: 0318 512 548

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sportfysiotherapie

Toe te passen bij:

Wat is sportfysiotherapie? 

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen fysiotherapie. De therapeut is speciaal opgeleid voor deze therapie. Sportfysiotherapie is erop gericht om uw sportprestatie te ondersteunen. Sport vereist immers andere dingen van uw lichaam. Sportfysiotherapie richt zich op het voorkomen van blessures, het herstellen van blessures en het verbeteren van uw sportprestaties. Blessures verschillen van een pijn in de bil, tot spierpijn in het bovenbeen tot heftigere blessures.

Tijdens sportfysiotherapie kunt u advisering, begeleiding en traning verwachten. De doelgroep van sportfysiotherapie is heel breed. Het gaat om zowel intensieve sporters als mensen die juist willen beginnen met sporten.

Wanneer kan ik bij een sportfysiotherapeut terecht? 

U kunt sportfysiotherapie krijgen wanneer u:

  • Begint met sporten
  • Blessurevrij wilt blijven
  • Een blessure wilt verhelpen

Beginnen met sporten 

Sportfysiotherapie wanneer u begint met sporten, kan nuttig zijn als u bijvoorbeeld twijfelt over een blessure uit het verleden. Onze therapeut kan u dan adviseren over de gevolgen voor uw lichaam wanneer u begint met sporten. Zo kunt u blessures voorkomen.

Blessurevrij blijven 

U kunt bij de sportfysiotherapeut terecht voor advies over sporttechniek. Zo helpen wij u blessurevrij te blijven.

Een blessure verhelpen 

Het kan ook voorkomen dat u al een tijdje sport en helaas geblesseerd bent geraakt. In dit geval zal de sportfysiotherapeut onderzoeken wat de oorzaak is, zodat u onder begeleiding kunt revalideren.

Wat doet een sportfysiotherapeut? 

In eerste instantie zal de sportfysiotherapie beginnen met een gesprek om erachter te komen wat uw klachten of juist uw doelen van de therapie zijn. Vervolgens onderzoekt de sportfysiotherapeut uw lichaam om een goed beeld te vormen.

De manier van therapie zelf zal vervolgens per persoon en per diagnose verschillen. Heeft u pijn in de bil? Dan helpt de sportfysiotherapeut u met een behandeling speciaal voor de pijn in uw bil. Over het algemeen bestaat de therapie hoofdzakelijk uit oefentherapie. Vaak wordt van u verwacht dat u thuis ook aan de slag gaat met oefeningen. Voor de rest kunt u advisering van de sportfysiotherapeut verwachten.

Ontwikkelingen 

Steeds vaker is de sportfysiotherapeut werkzaam bij sportverenigingen en in dienst van sportbonden. Ook werkt hij veel en intensief samen met andere disciplines in de zorg, zoals sportartsen, chirurgen en sportmasseurs en met verantwoordelijken voor het arbobeleid bij bedrijven. Wij, als praktijk zijn verbonden bij verschillende sportinstanties, zoals de KNZB (jong oranje waterpolo), GVVV, de Merino’s en Polar Bears Ede.

Beenoefeningen

Specialisten

Hans Bloo

Mijn naam is Hans Bloo. Ik ben een van de eigenaren van PMI Rembrandt. In 1989 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut, waarna ik direct daaropvolgend de studie bewegingswetenschappen gevolgd heb. Deze studie heb ik afgerond in 1992. Sinds 2002 ben ik ook master sportfysiotherapeut. Binnen onze praktijk ben ik een van de gespecialiseerde sport- en revalidatie fysiotherapeuten. Ik ben door mijn specialisatie in staat om een (geblesseerde) sporter en revalidant te behandelen en te begeleiden vanaf het ontstaan van een blessure tot aan het herstel op het veld of werk. Daarnaast houd ik mij ook bezig met bestuurstaken bij de Nederlandse Vereniging van Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS) als bestuurslid Wetenschap en Scholing, penningmeester van het Academisch Netwerk Eerstelijns Fysiotherapie, bestuurslid en penningmeester van Gezondheidscentrum de Zwaai  en partner van het samenwerkingsverband tussen UTwente, Roessing Research en Development en PMI Rembrandt. Dus al met al een zeer diverse invulling van mijn werkweek!

Maak nu direct een afspraak

Roel Heestermans

Roel Heestermans

rheestermans@pmirembrandt.nl

Ik ben Roel Heestermans en in 2009 afgestudeerd als fysiotherapeut. Sinds mijn eindstage  ben ik werkzaam bij Paramedisch Instituut Rembrandt. In 2016 heb ik mijn masterstudie sportfysiotherapie afgerond. In de tussentijd heb ik nascholing gevolgd voor bewegingsanalyse en dry needling. Naast mijn werk in de praktijk begeleid ik waterpoloërs van het Nederlands team onder de 19 en de waterpoloërs bij Polar Bears  op het gebied van blessurepreventie en krachttraining.  Ik ben zelf ook waterpoloër bij Polar Bears Heren 1. Wat ik leuk vind aan mijn werk als fysiotherapeut is om met mensen te werken en samen naar de oplossing te zoeken voor hun klachten. Ik zie veel patiënten met klachten aan de ledematen, bijvoorbeeld: knie, elleboog en heup. De fysiotherapie is een dynamisch vak, waarbij de uitdaging als fysiotherapeut ligt in het up-to-date houden van kennis en vaardigheden. Het houd je scherp en alert om de patiënten zo goed mogelijk te begeleiden.

Maak nu direct een afspraak

Hier vindt u ons

Copyright Paramedisch Instituut Rembrandt 2017

Webdesign Veenendaal: Hetworks