Frans Snijder

Frans Snijder

Mijn naam is Frans Snijder. Sinds 1986 ben ik fysiotherapeut, al 25 jaar orofaciaal fysiotherapeut en sinds 11 jaar ook professional master manueel therapeut (met als aandachtsgebied vooral de nek en bovenrug).

Wat ik aan dit specialisme bijzonder vind is dat ik van een betrekkelijk klein gebied van het menselijk lichaam veel weet en daardoor ook veel kan betekenen voor mensen. Vaak zijn de klachten complex en spelen er meerdere factoren een rol. In dit specialisme is er mede daardoor veel samenwerking met andere disciplines als tandarts, kaakchirurg en logopediste, maar soms ook een psychosomatisch fysiotherapeut of de praktijkondersteuner van de huisarts.

De combinatie orofaciaal fysiotherapeut en manueel therapeut is een duidelijke meerwaarde: kaakklachten en nekklachten komen vaak samen voor. Hier heb ik oog voor en ik kan door mijn combinatie van specialismen beide gebieden goed behandelen.

Ik vind het een uitdaging om het gezondheidsprobleem van de cliënt samen met hem/haar aan te pakken en samen een manier te vinden waarmee de cliënt zelf de klachten weer de baas kan worden.

“Mensen zijn vaak verrast dat er in korte tijd veel effect kan worden bereikt. Ik kan goed luisteren en in begrijpelijke taal uitleggen wat er aan de hand is en hoe ik samen met de cliënt de klacht ga aanpakken. Door mijn ervaring kan ik snel verbanden leggen en doorzie ik snel patronen”.